Divendres, 17 De Agost De 2018
Homenatge a la Vellesa, 6
Bellpuig - 25250
Telèfon: 973 32 04 08 
Fax: 973 32 10 87

Turisme

1 · 2 · 3 ...   »

OFICINA DE TURISME


Telèfon: 973 32 05 36

Ocupa un espai a la planta baixa de la Casa Carme Serra, a la Pl Sant Roc.
El telèfon és: 973 32 05 36.
Està oberta :
 

                               Obertura             Tancament
Dissabtes i  Diumenge         10                  14
Resta de la setmana us atendran des de l'ajuntament de Bellpuig (973320408)
web: www.bellpuig.cat
e-mail: oficinaturisme@bellpuig.cat ; promocio@bellpuig.cat

L'ESGLÉSIA PARROQUIAL

Foto

L'església parroquial de Sant Nicolau (segona meitat del segle XVI), és d'estil gòtic tardà amb transició al renaixement, de planta rectangular, i compta amb una única nau, corresponent al temple, i dues capelles laterals comunicades, volta de creueria composta i campanar de torre poligonal de sis cares; els arcs torals i formers són de mig punt i els contraforts resten dissimulats per les capelles laterals. La capella dels Dolors, dedicada a la patrona del poble, està decorada amb frescos de Jaume Minguell. L'altra capella, de volta clàssica, està dedicada al Sant Crist de Bormio. La façana és d'estil renaixentista i l'accés a l'església es fa a través d'una original escalinata barroca del 1792.

EL CASTELL

Foto

Es troba situat en un lloc molt tranquil a la part alta de la població. Té els seus orígens al segle XI, i fou una de les primeres edificacions del poble (residència dels barons de Bellpuig). Hi ha un espai verd, una font, i un monòlit dedicat a la dinastia Folch de Cardona-Anglesola. Al llarg del temps s'hi van realitzar moltes reformes i al segle XVI tenia totes les condicions òptimes d'habitatge. Després de les diferents guerres, el castell va quedar en runes i es va anar perdent. D'aquest antic castell es conserva la façana principal, els murs i el celler-estable que té una interessant volta de canó. L'any 1985 fou declarat Bé Cultural d'Interès Nacional.

EL MAUSOLEU DE RAMON FOLCH DE CARDONA-ANGLESOLA

Foto

En un lateral de l'església de Sant Nicolau, es troba aquest meravellós sepulcre del personatge històric més rellevant de Bellpuig, Ramon Folch de Cardona-Anglesola. El mausoleu fou elaborat per l'escultor napolità Giovanni Merliano da Nola entre 1522 i 1530. L'esculpí en marbre blanc de Carrara sota una estructura d'arc de triomf. Va ser transportat, desmuntat en peces, per mar i terra des d'Itàlia fins al convent de Sant Bartomeu. L'any 1841 va ser traslladat a l'església parroquial quan la desamortització havia fet abandonar el convent de Sant Bartomeu. La qualitat dels elements escultòrics fan que el conjunt sigui una de les millors obres de l'escultura del Renaixement existents a Catalunya i a l'estat espanyol. La seva estructura general és la d'un arc de triomf clàssic, en la qual se simbolitza la victòria humana sobre la mort a partir de la fama assolida, en aquest cas, per les facetes de la personalitat del Cardona (home de mar, capità vencedor i cristià). La base representa la presa de la plaça islàmica de Mers-el Kébir i a ambdós costats hi ha inscripcions en llatí d'amor i fidelitat de l'esposa (té interès la perspectiva aèria dels vaixells en ordre de Batalla a la badia). El primer nivell és centrat pel sarcòfag amb l'estàtua jacent del duc, i és ornat amb elements simbòlics de la fase humana i temporal de l'heroi; els atlants i les cariàtides representen la pobresa i la riquesa, el dolor i la reflexió, la vida i la mort, mentre que els fusts de les pilastres adossades són plens de trofeus. El segon nivell representa la glòria assolida pel guerrer, al timpà, sota l'arcosoli, hi ha una representació de la Pietat, i als carcanyols, els símbols del bon govern i de la religiositat. L'escut d'armes presideix la clau de l'arc. El fris superior representa la darrera batalla important del duc, la lliurada contra Venècia, que havia traït la Lliga Santa. L'àtic, amb la Madonna i els àngels, dóna a tot el conjunt el sentit de la glòria cristiana. El 1925 fou declarat Bé Cultural d'Interès Nacional.

1 · 2 · 3 ...   »
Cercador

Ajuntament
Totes les administracions

Destacats

Mapa Web