Dilluns, 25 De Juny De 2018
Homenatge a la Vellesa, 6
Bellpuig - 25250
Telèfon: 973 32 04 08 
Fax: 973 32 10 87

Novetats

16/04/2018

L’ORFEÓ LLEIDATÀ I L’ORQUESTRA SIMFÒNICA JULIÀ CARBONELL INTERPRETEN “CARMINA BURANA” AL TEATRE ARMENGOL DE BELLPUIG, EN UN CONCERT DE CLOÏA LA COMMEMORACIÓ DEL 75è ANIVERSARI DE L'INSTITUT D’ESTUDIS ILERDENCS


Foto

El diumenge 15 d’abril a les 7 de la tarda al Teatre Armengol de Bellpuig,

lOrfeó Lleidatà i lOrquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida (OJC) dirigida per Alfons Reverté oferien l'ultim dels 4 concerts ens els que interpretaven lobra de Carl Orff Carmina Burana, i que han servit per a cloure la commemoració del 75è aniversari de l'Institut d'Estudis Ilerdencs.

La producció Carmina Burana aplegava en el mateix escenari 140 cantaires.  En el cas de Bellpuig s'oferia una versió del propi autor per a grup de percussions i dos pianos solistes.

El de Bellpuig era lúltim dels 4 concerts en què l'Orfeó Lleidatà i OJC interpretaven Carmina Burana, els altres concerts van tenir lloc el dia 24 i 25 de març a la Llotja de Lleida i el dissabte 14 dabril a Tremp.

Amb aquests concerts es donaven per acabats els actes de commemoració del 75è aniversari de la creació de l'Institut dEstudis Ilerdencs. Una efemèride cultural que ha estat celebrada durant més dun any amb propostes i actes diversos, distribuïts arreu del territori i la ciutat de Lleida.

L'Orfeó Lleidatà i l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell interpreten Carmina Burana de Carl Orff.

La popular cantata escènica Carmina Burana, que el músic alemany Carl Orff va compondre inspirant-se en els textos medievals del mateix nom entre 1935 i 1937, aplega en un mateix escenari l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell i les veus de la Coral de Minyons, el Cor Jove i el Cor de l'Orfeó Lleidatà, 140 cantaires en un mateix escenari.

A la cantata, a més dels cors (cor adult, cor jove i cor dinfants) hi intervenen solistes (soprano, contratenor i baríton) i hi destaca labundant i esplèndida percussió dins una nodrida orquestra simfònica.

Es presenta una versió amb una posada en escena molt especial consistent en una explosió de vida i llum, que fan daquesta interpretació del Carmina Burana més que un concert, convertint-se en tot un espectacle.Cercador

Ajuntament
Totes les administracions

Destacats

Mapa Web