Dissabte, 20 De Gener De 2018
Homenatge a la Vellesa, 6
Bellpuig - 25250
Telèfon: 973 32 04 08 
Fax: 973 32 10 87

Novetats

13/11/2017

CLOENDA DE LA “6a FIRA-FESTA DE LA CONSERVA I PRODUCTE DE PROXIMITAT” DE BELLPUIG


Foto

Avui diumenge 12 de novembre a les 8 del vespre, tancava les portes la 6a edició de la Fira-Festa de la Conserva i Producte de proximitat de Bellpuig.

Amb el lema Conservat, la sisena edició de la fira volia posar en relleu les qualitats i beneficis que aporta el consum de la Conserva i el producte de proximitat, així com la importància de fer activitat física, com a via per gaudir de bona salut.

Dins loferta de tallers i xerrades que hi havia a la fira aquest any, en destacava per la popularitat del conferenciant, la del PsicoNeuroImmunòleg (PNI),  divulgador científic i fisioterapeuta, conegut per la seva constant aparició en ràdios i televisions, Xevi Verdaguer, que parlava de la Salut emocional: Les claus del segon cervell i lalimentació. Aquesta xerrada va rebre l'assistència dunes 400 persones.

Entre les novetats d'enguany, el dissabte al matí, shavia organitzat una visita guiada gratuïta al mausoleu de Ramon Folch de Cardona i al Convent de Sant Bartomeu.

Tot el cap de setmana de la Fira, es podia visitar la cúpula de Gustum: un espaí on s'hi projectaven continguts audiovisuals immersius amb l'objectiu de fer pedagogia del valor que té el producte agroalimentari produït a les zones rurals.

Avui diumenge al matí, s'introduïa per primer cop a la fira, la pràctica de lactivitat esportiva, amb loferiment de classes dirigies de Cicló Indoor i K-Strecht.

També avui diumenge, sha lliurat per primer cop al certamen, el Premi a la millor conserva o melmelada 2017.

El lliurament del premi ha tingut lloc a 2/4 d1 del migdia al recinte firal i ha anat a càrrec del president de la diputació de Lleida, Sr. Joan Reñé; de l'alcalde de Bellpuig, Sr. Salvador Bonjoch; i del regidor de Comerç, Sr. Ramon Gassó.

El guanyador del premi ha estat: Potets de Boldú, un negoci de caràcter familiar, productor de melmelades, sucs de fruita i licors.

En tancar portes la fira, des de lAjuntament de Bellpuig sha valorat duna manera positiva aquesta 6a edició, en què loferta dactivitats, tallers i xerrades que soferien en paral·lel al certamen han obtingut un gran èxit d'assistència.

Aquest fet, a més de confirmar que cada vegada hi ha més interès en la temàtica de la fira, té repercussió en el nombre de visitants que cada any va en augment.

La 6a Fira-Festa de la Conserva i de productes de proximitat de Bellpuig, comptava amb una seixantena dexpositors entre els quals hi havia productors tant de conserva dolça com salada, i de altres productes alimentaris de proximitat. Així com tallers de cuina per infants i adults, degustacions, demostracions culinàries i xerrades.

Ubicada a dins el pavelló poliesportiu, aquesta va obrir el dissabte 11 de novembre de les 5 de la tarda a 2/4 de 9 del vespre, i també avui diumenge 12 de novembre de les 10 del matí i fins a les 8 del vespre quan sha fet la cloenda amb la participació de la Colla Gegantera de Bellpuig.

Dins el recinte de la fira també hi havia un espai dedicat a la Mostra de Comerços locals, que rebia el suport de lassociació de comerciants Foment de Mercats de Bellpuig, un espai dedicat a la promoció turística de la vila i de la Comarca de lUrgell i un altre espai amb una mostra de llibres de la Biblioteca Municipal de Bellpuig.

Durant tot el cap de setmana, a la Fira es podia visitar la cúpula de Gustum i com sempre hi ha hagut un tast de vins.

Vist lèxit obtingut en edicions anteriors, es mantenia loferta de menús per dinar i sopar, basats en productes de proximitat i de conserva que oferien diversos restaurants de la vila durant els dies de la fira.

Entre els actes de la fira, el dissabte a les 11 de la nit al Teatre Armengol de Bellpuig, va tenir lloc el Concert HORA DE JOGLAR & BANDA, una producció de la Banda Municipal de música de Bellpuig amb el grup de música Hora de Joglar.

A la fira es destinava un ampli espai perquè els nens i nenes es pugessin distreure amb inflables, jocs infantils i tallers vinculats amb la fira.

Activitats, tallers i xerrades de la fira, del diumenge 12 de novembre:

De les 10 del matí a la 1 del migdia ha tingut lloc lactivitat CONSERVA'T AMB CLASSES DIRIGIDES DE CICLÓ INDOOR I K-STRETCH. Amb la col·laboració del programa NEREU. Per als participants, en acabar lactivitat soferia una degustació als estands de la fira de sucs naturals CAL VALLS i NOUS DE L'AVI.

A les 11 del matí ha començat la Xerrada ESTRÈS I RISC VASCULAR: CAUSES, COM AFRONTAR-LO I EXERCICI I ALIMENTACIÓ PER SUPERAR-LO a càrrec d'ANNA TRONCOSO, especialista en cardiologia i presidenta de malalts del cor de Lleida i província. Amb la col·laboració de lAssociació de Malalts del Cor.

A 2/4 de 12 del matí, soferia un Taller de cuina ENGUANY VA D'ALBERGÍNIES, CARABASSONS I ALGUN TOMÀQUET a càrrec de ROSA PIQUÉ i ESTER MIRALLES que explicaven i donaven idees de com donar sortida a les albergínies i carabassons quan l'hort està en plena producció i no donem l'abast a consumir tot el que ens arriba.

A la 1 del migdia, sha celebrat un TAST DE VINS I MARIDATGE AMB FORMATGES a càrrec del CELLER CARLÀNIA, amb el patrocini de Comercial Cònsul.

A 2/4 de 6 de la tarda, hi havia un Taller de cuina infantil: NENS e VEGETALS. IDEES PER MENJAR SA I SENSE CARES LLARGUES, a càrrec d'Helena Farràs, assessora de lactància, estudiant de psicologia i mare de dos fils.

Lúltima xerrada es titulava SABEM EL QUE MENGEM? SER UN CONSUMIDOR INFORMAT PER PRESERVAR LA SALUT, i comptava amb un amb showcooking de patés vegetals: una gran alternativa als embotits i una excel·lent manera de fer cuina d'aprofitament. La xerrada anava a càrrec d'Astrid Barquè, llicenciada en ciències de l'activitat física i l'esport i titulada en cuina naturista.
 Cercador

Ajuntament
Totes les administracions

Destacats

Mapa Web