Divendres, 18 De Agost De 2017
Homenatge a la Vellesa, 6
Bellpuig - 25250
Telèfon: 973 32 04 08 
Fax: 973 32 10 87

Novetats

22/05/2017

LA COLLA DE DIMONIS "FOC FOLL" DE BELLPUIG CELEBRA ELS 30 ANYS


Foto

El dissabte 20 de maig, la colla de dimonis "Foc Foll" de Bellpuig, va celebrar el seu 30è aniversari amb una festa on tothom hi estava convidat.

La colla també commemorava els 10 anys del "Ball de Diables", que ofereixen  dins els actes de la Festa Major.

La celebració va tenir lloc a la zona esportiva de la localitat, i va començar a les 5 de la tarda amb jocs de cucanya per als infants, a càrrec de la companyia d'arts de carrer establerta a la vila, Tombs Creatius. Més tard es va oferir berenar.

Al vespre, va haver-hi jocs de cucanya dirigits als adults, i un sopar popular que va acabar amb una encesa dels Espurnetes Foc Foll i lactuació dels Tabalers Folls Xics.

A dos quarts d11 de la nit, la banda lleidatana "Pastorets Rock", va oferir un concert amb el seu típic repertori de temes coneguts del cançoner català adaptats amb ritmes i arranjaments moderns.

La festa va continuar fins a la matinada amb l'actuació del grup local "Ousman Soldier & the band", que interpretava ritmes africans, reggae, dub, hip-hop i funky.

La Colla de dimonis Foc Foll de Bellpuig.

La Colla de dimonis Foc Foll de Bellpuig, iniciava la seva activitat el 10 dagost de lany 1987 amb un primer correfoc a Sant Llorenç de Morunys. En aquells moments comptava amb una vintena de dimonis i alguns tabalers, que provenien de daltres associacions i entitats de la vila.

Lany 2007 la colla celebrava els 20 anys de la seva creació, amb loferiment per primer cop, del "Ball de diables i Versots" dins els actes de la Festa Major.

El canvi més rellevant en els 30 anys de trajectòria de lentitat, arribava fa un parell danys, amb el naixement de la colla infantil de diables els "Espurnetes Foc Foll" i també de la colla infantil de tabalers els "Tabalers Folls Xics".

Actualment la colla la formen unes 100 persones i és constant la seva participació en correfocs i trobades de diables darreu de Catalunya.
 Cercador

Ajuntament
Totes les administracions

Destacats

Mapa Web