Dissabte, 22 De Juliol De 2017
Homenatge a la Vellesa, 6
Bellpuig - 25250
Telèfon: 973 32 04 08 
Fax: 973 32 10 87

Novetats

02/05/2017

LLIURAMENT DELS PREMIS DE LA DOTZENA EDICIÓ DEL "PREMI INTERNACIONAL DE BELLES ARTS SANT JORDI DELS PAÏSOS CATALANS"


Foto

Aquest dissabte 29 d’abril a les 8 del vespre, ha tingut lloc al Convent de Sant Bartomeu de Bellpuig,

l'acte de lliurament de premis de la dotzena edició del "Premi Internacional de Belles Arts Sant Jordi dels Països Catalans", que aquest any es convocava en la modalitat dArt tridimensional.

A l'acte hi han assistit el vicepresident de la Diputació de Lleida i alcalde de Torrefarrera, Sr. Jordi Latorre, en representació del president de la Diputació de Lleida; la regidora de Cultura de lAjuntament de Torrefarrera, Maria Carmen López; el conseller comarcal de cultura de lUrgell, Sr. Jaume Pané; lalcalde de Bellpuig, Sr. Salvador Bonjoch; la regidora de cultura de Bellpuig, Sr. Anna Quesada i altres regidors del consistori municipal.

Aquest any, el jurat del premi després de valorar les obres dels artistes que havien participat en el concurs, va decidir atorgar el primer premi dotat amb 6.000 euros i una escultura de bronze feta per l'artista Jaume Perelló a: el Sr. Genís Aymerich i Capdevila, per la seva obra "Mira endins" de ferro patinat.

Pel que fa al segon premi dotat amb 2.500 euros, una novetat de la convocatòria denguany, que patrocina lAjuntament de Torrefarrera, sha atorgat a: Carles Piera Claramunt per la seva obra "Mitologies Contemporànies".

El jurat va fer constar en acta, que entre el primer i el segon premi, el veredicte va ser molt ajustat i que el resultat es va escollir per majoria.

El jurat a més, va decidir atorgar cinc mencions honorífiques:

1a menció honorífica: Sr. Abel Pruñonosa. Títol de lobra: UMBILINDEX.
                                                
2a menció honorífica: Sra. Miquel Samitier Ibáñez. Títol de lobra: PARAULES DOANNES.

3a menció honorífica: Sr. Xavier Masero. Títol de lobra: BROTS.

4a menció honorífica: Sra. Anna López-Roger. Títol de lobra: KAREN.

5a menció honorífica: Sr. Ramon Ruiz Fernández. Títol de lobra: METAMORFÒSIS DEL METAL.
               
Un fet singular en el lliurament de premis daquesta edició, és que els guanyadors Genís Aymerich i Capdevila, i Carles Piera Claramunt, havien estat premiats amb el 1r premi del Premi Internacional de Belles Arts Sant Jordi en ledició de lany 2011 i 2013 respectivament.

Durant l'acte, ha actuat el Trio Lakme i sha inaugurat l'exposició itinerant amb les 25 obres finalistes del premi, que es podrà visitar fins al dia 28 de maig al Convent de Bellpuig i més endavant a Tàrrega, Torrefarrera i a la sala d'exposicions de l'Institut d'Estudis Ilerdencs a Lleida.

__________________


El Premi Internacional de Belles Arts Sant Jordi dels Països Catalans el convoca i organitza la Fundació Perelló amb el patrocini de la Diputació de Lleida i la col·laboració de l'Ajuntament de Bellpuig, l'Ajuntament de Torrefarrera i el Consell Comarcal de l'Urgell.

Lobjectiu del mateix és contribuir a la promoció i difusió de lart, a partir del suport al treball dels artistes, en les arts tridimensionals i pictòriques, i està obert a la participació dartistes de tot el món.

Aquest premi va néixer lany 2001 amb caràcter biennal i es presentava en les dues modalitats conjuntes. Des del 2011 que és anual, alternant les convocatòries dArt Tridimensional i de Pintura.  

La denguany ha estat la dotzena edició i es convocava en la modalitat dArt tridimensional. El primer premi està dotat amb 6.000 euros i una escultura de bronze feta pel propi artista Jaume Perelló.

Com a novetat, aquest any es concedia un segon premi de 2.500 euros aportat per lAjuntament de Torrefarrera.


(1r premi) del Premi Internacional de Belles Arts Sant Jordi 2017 "Art tridimensional":

Genís Aymerich i Capdevila de Palau-solità i Plegamans (Barcelona), des de lany 2001 ha realitzat nombroses exposicions col·lectives i individuals en diferents galeries i espais expositius.

Entre els premis obtinguts en destaquen:

2002.
Menció dhonor en la modalitat descultura en el certamen artístico02 del Ministeri de  Foment. Obra: "Dejando volar la cabeza".
 
2003.
Finalista en els premis descultura Josep Campeny -Ciutat dIgualada 03. Obra: Meteòrit.

2n premi en la modalitat descultura en el certamen artístic 03 del Ministeri de Foment amb lobra De la mano.

2004.
1r premi del concurs del pla director del club natació Terrassa. Obra: "En-cercle".

2005.
1r premi del Certamen Internacional descultura sobre lObra de Don Quijote.

Menció dhonor  del Certamen Artístic del Ministeri de Foment 05 per lobra: Modelando el espacio.

Menció dhonor del Certamen Artístic del Ministeri de Foment 05 per lobra: Esència de Quijote.

2006.
Menció dhonor del Certamen artístic del ministeri de foment '06. Madrid.

2007.
Menció dhonor de Pintura en el Certament artístic del Ministeri de Foment '07. Madrid. Obra: "Eclosión entre espacios"

Tercer premi descultura en  el Certamen artístic del Ministeri de fomento '07. Madrid. Obra: "Espacios metafísicos inciertos".

2008.
Tercer premio descultura en el Certamen artístic del Ministeri de fomento '08. Madrid. Títol "Aire tierra"

2009.
Menció dhonor Premi Internacional de Belles Arts Sant Jordi dels Països Catalans.

Finalista del premi d'escultura SEISIDA. València.

2011.
1r premi Premi Internacional de Belles Arts Sant Jordi dels Països Catalans.


(2n premi) del Premi Internacional de Belles Arts Sant Jordi 2017 "Art tridimensional":

Carles Piera Claramunt (1985), va estudiar el Graduat universitari en Arts i Disseny a l'escola Massana, especialitzant-se en escultura, fotografia i joieria l'any 2004 y Motlles artístics a l'Escola Llotja (Barcelona).

Ha participat en seminaris de metalls a càrrec de Marc Boada, i ha estat tutoritzat per l'escultor Tom Carr.
Ha realitzat multitud d'exposicions individuals i col·lectives a Catalunya, lestat espanyol i l'estranger, i també ha fet escultures públiques, performances i shows.

Entre els premis obtinguts en destaquen:

2012.
1r Premi Inundart 2012. Casa de Cultura de Girona

Premi Art amb Gràcia 2012. Galeria Paspartú Barcelona

Premi Stripart 2012. Fundació Setba Barcelona

2013.
1r Premi Internacional de Belles Arts Sant Jordi dels Països Catalans 2013.

1r Premi Internacional Drap Art 2013. Grup Hera Barcelona (Residu d'Art).

Finalista en la I Biennal d'Art Contemporani Import Export Art de Tarragona.

2016.
1r Premi Biennal TAVV CC 2016 (Premi Taula de les Arts Visuals de la Catalunya Central).


Trio Lakme.

El Trio Lakme, és una formació clàssica de recent creació establerta a Graus (Osca) i formada per Alba Mur (soprano), Ana Corellano (mezzosoprano) i Enrique Lleida (piano).

Alba Mur Tena (soprano), inicia els seus estudis de solfeig i piano a l'Escola Municipal de la seva localitat i música tradicional aragonesa a l'edat de sis anys. El 2010 es diploma en magisteri musical per la Universitat de Saragossa i el 2015 finalitza els seus estudis superiors de cant clàssic amb Assumpta Mateu a l'ESMUC. Ha actuat com a soprano solista en diferents esdeveniments i com a cantant i actriu en l'espectacle Operetta de Jordi Purtí, actuant en teatres espanyols i francesos durant els darrers anys. Actualment és professora de cant a l'Escola Municipal de Música de Graus (Osca) i de cant i cor infantil a l'Escola Municipal de Música de Bellpuig (Lleida).

Ana Gloria Corellano (mezzosoprano), nascuda a Borja (Saragossa), va ser component de la A.B.A.O. oferint concerts i conferències didàctiques sobre el món de l'òpera. El 2013 interpreta com a solista, al costat de l'Ensemble "Ànima Mahler" del Reial Conservatori de Madrid, la desena Simfonia de Gustav Mahler al Conservatori de la Ciutat de Viena. És professora de cant a l'Escola Municipal de Graus des de l'any 2003.

Enrique Lleida (pianista), professor superior de solfeig i professor de piano, llicenciat en Història de l'Art per la Universitat de Saragossa i Màster en Aprenentatge al llarg de la Vida a Contextos Multiculturals a la mateixa universitat. Actualment és professor d'improvisació i acompanyament al Conservatori Superior de Música d'Aragó.
 Cercador

Ajuntament
Totes les administracions

Destacats

Mapa Web