Dissabte, 22 De Juliol De 2017
Homenatge a la Vellesa, 6
Bellpuig - 25250
Telèfon: 973 32 04 08 
Fax: 973 32 10 87

Novetats

02/05/2017

BELLPUIG ACULL LA "32a TROBADA DE TEATRE DE SECUNDÀRIA" EN L’ANY QUE SE CELEBREN ELS 25 ANYS DE L’ESCOLA DE TEATRE DE L’INSTITUT LO PLA D’URGELL DE BELLPUIG


Foto

Bellpuig ha estat la seu els dies 27 i 28 d’abril, de la "32a Trobada de teatre de secundària".

La població havia estat escollida per albergar lesdeveniment, en ocasió de la  celebració aquest any dels 25 anys de lEscola de Teatre de lInstitut Lo Pla dUrgell de Bellpuig.

La trobada ha rebut durant aquests dos dies, l'assistència de més dun centenar dalumnes de teatre de deu escoles de diferents llocs de Catalunya (Bellpuig, Cerdanyola del Vallès, Cervera, LHospitalet de Llobregat, Lleida, Reus, Sort, Tarragona i Tàrrega), les quals cadascuna ha ofert una mostra de teatre que havia preparat durant el curs.

També dins la programació dactivitats de la trobada, hi havia tallers de teatre (aquest any centrats amb el Clown), visites culturals a la vila, una actuació que oferia lAula Municipal de Teatre de Lleida i una altra de la companyia especialitzada en les arts de carrer, Fadunito, que va oferir el seu nou projecte "Límits".

Per la seva part, els alumnes de lInstitut Lo Pla d'Urgell de Bellpuig, van interpretar el dijous a les 10 de la nit al teatre Armengol, lobra Esquitxos 2.5, un espectacle col·lectiu que recull alguns dels millors moments teatrals dels vint-i-cinc anys fent teatre a lInstitut.

Minuts abans de començar la representació, el director de l'Institut Josep Maria Mir, i el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Lleida, Sr. Miquel Àngel Cullerés, van acompanyar a lescenari al Sr. Joan Cornudella en la presentació del llibre "Un pam de teatre", que recull obres escrites per aquest darrer, que han estat interpretades durant els 25 anys de lEscola de Teatre a lInstitut, en els que ell hi ha estat al capdavant ininterrompudament.

Des de lorganització formulen la trobada com una oportunitat per als alumnes de veure estils de teatre diferents, intercanviar experiències i treballar nous valors mitjançant la convivència i el treball en equip.

També reivindiquen el protagonisme del teatre en l'ensenyament reglat (actualment en un segon pla), ja que creuen que dhaver-hi una aposta ferma de les administracions en aquesta direcció, milloraria el camp de les arts escèniques i també el de les arts en general.

La "32a trobada de Teatre de secundària" lorganitzava el Seminari de Teatre de Secundària de les Terres de Ponent i lAjuntament de Bellpuig amb la col·laboració Serveis Territorials d'Ensenyament a Lleida, lAMPA de l'Institut Lo Pla dUrgell, el Servei Educatiu de l'Urgell i lAula Municipal de Teatre de Lleida.Cercador

Ajuntament
Totes les administracions

Destacats

Mapa Web